Up at the O2 is an extreme visitor experience with a 30° climb to the top that is fully inclusive. We gained planning permission and developed the pavilion design and detailing of a fabric walkway over the O2 Arena, one of Europe’s most successful entertainment venues, in conjunction with structural engineers Buro Happold and RSHP. The concept creates a roof walk over the iconic Dome providing visitors with a unique view of London. Along with the new Emirates Cable Car and the Siemens Centre the O2 walkway helps create a new visitor destination in that part of London.


The project consists of a blue tensile fabric walkway suspended, by steel cables, from the twelve masts of the Dome. The walkway bridges from ground level on the south, to a 53m high central viewing platform at the apex of the roof and back down the north side of the dome. 


The walkway has aluminium clad accommodation pavilions at each end. The south pavilion includes orientation and changing rooms, with the north incorporating a small retail unit.

Client: 

Architecture:  

Structural and M&E: 

Concept:

Quantity Surveyor: 

Photography:  

AEG Europe

bblur architecture

Buro Happold

RSHP

Bartlett Projects

Richard Seymour